12 September 2013

New Office

Oleh krn rasa rindu kat office lama di Quattro West, hari ni ein nak tayang office baru le. Kira macam pengubat jiwa la giteww... Pejam celik dah sebulan lebih juga pindah kat office baru ni. Memang susah sikit nak gi keja, berbanding office lama. Maklum la kita ni kan pengguna pengangkutan awam. Dah turun lrt, kena plak naik bas. Mula2 dulu, pindah masa bulan puasa. Nak nangis tunggu bas tak muncul2. Tau je la... Dulu kalau lambat, boleh la buat acara pecut ke office. Skrg ni nak pecut mcm mana lagi. Agaknya belum sempat sampai kat office, rasanya dah kena sorong kat PPUM gamaknya.

Dulu office besar. Lebih kurang 4000 kaki persegi. Now cuma 1700 kaki persegi je. Sgt2 kecil. Office baru ni mmg best sbb terletak di tpt yg havoc sampaikan nak cari makan pun susah, nak solat pun terpaksa berhempit2 dlm surau yg  besarnya 1/2 dr keluasan surau di Quattro West. Satu lagi jemaah kat surau di sini taklah semesra kakitgn Kenanga Investment. Kami sekadar senyum2 je bila bertentang mata. Nasib la... Masing2 nak cepat, bg laluan kat jemaah lain, dan ada yg bergegas nak kembali ke office masing2 yg mungkin berada di hujung bangunan. Maklum la bangunan komersil yg besar kannn....

Jom tgk dulu gambo yg ein sempat snap masa kat office lama 

yang ni kat kawasan front office

ni pun kawasan front office dr sudut lain plak

cantik kann design manggosteen yang dibuat ni. Ni kat syiling. Bila lampu on mmg shantek sgt

ni lounge nak masuk ke back office. Pendek kata, tempat duduk2 sblm masuk kat call center

Ni pun bahagian lounge nak masuk ke back office dr sudut lagi satu.

Gambar-gambar ni hanyalah sebahagian sudut2 yg sgt cantik di office lama. Ada juga bhgn2 yg x sempat nak amik sbb dah packing aritu.

Manakala yg ni pula office skrg yg sgt le keciknya tp sgt bersesuaian la ngan amt para pekerjanya yg semakin berkurangan. Gambar ni diambil masa opening ceremony office baru ni last month.

Nasib la dorang cat warna orange ni. Kalau tak memang nak nangis tgk office yang dull je

Dan nasib juga la, old tenant ada buat platform kat luar ni. So boleh le meletakkan kerusi dan meja untuk para distributor chatting2 dengan prospek dorang.

Ni la kaunter front office. Tu dia Shirley menyorok. Konon2nya x mo orang amik gambo dia. Lelaki hensem kat tepi tu, Iman. Baby face tu tp bapa org tu.

Ni salah satu sudut kat front office. semua barang angkut dari office lama kecuali rug dan magazine rack tu.

Ni pun sudut lagi satu kat front office. Pintu tu adalah pintu masuk ke training room yg ala cinonet keluasannya.

Ha yg ni my work station ok. Kemas je kann. hehehe... gambo diambil masa baru masuk kerja mmg la kemas. Cuba tunggu petang. Sure serabut. Naper PC tu kat tgh meja? Sbb ein cengelat dr pakcik aircond yg mmg bertentangan ngan ein. Dah la dok betul2 strategik depan CCTV, pastu berperang plak ngan aircond yg suhunya sedingin salju tu.

Ni lak bahagian belakang ein. memang gila kuasa betul. Conquer sampai 3 drawer tu. Parcel tu parcel customer for my on9 biz. hehehe.... tunggu abg poslaju dtg amik kat office. Pendek kata, office ein ni pun cam office tptnya bergerak my on9 biz juga. Cuba tgk kerusi kosong yg kat belakang tu. Part tu yang den lomah. Tu la tempat bos. Office baru ni x de bilik bos! Terang2 je apa yg kitaorg buat dia nampak. Tp apa kitaorg kisah. Rasanya dia yg x senang duduk sbb nak buat conference call pun susah.

Ok jiwa dah tenang semula. Tgh boring sbb translation pun tak ada yg nak kena buat, designing pun x ada. Kena tunggu Shirley cuti bersalin kot baru ein dpt assignment untuk designing flyer atau poster. Jom ler tunggu call sambil2 sambung baca karya E-Man Sufi, Hikayat Cinta Si Pematah Hati.

Jom Join Heartbeat
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Suka ke? Like la

3 ulasan:

  1. I reached the theater about a half hour ahead of the movie began and the theater
    had been stuffed. Erin Brockovich-1 of 2 shows to come from Steven Soderbergh in 2000.
    They all may watch this film over and over.

    My web page :: watch arrow australia

    BalasPadam
  2. Wow, superb blog structure! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The full look of your website is wonderful, as
    smartly as the content material!

    My web page :: Motley Cruew (http://www.pizzaaplus.com/)

    BalasPadam
  3. An educators pay scale, a global powerhouse and one
    which has immense preparations of marble, rock, copper earth, limestone, quartz,
    feldspar, doap stone, barites, and Johnson gives the retirement age, from 82.
    6 years worked for a trusted 401k program. Everyone hopes for
    a retirement plan? However, the whole market. However, while
    others were skeptical.

    Also visit my web site :: 2015 401k contributions (http://401Kcontributions.net/)

    BalasPadam

Sila tinggalkan komen anda