29 Januari 2011

~ Alhamdulillah~

credit to udurawana.com

Biasalah tiap-tiap awal tahun ni, semua terfikir dan berkata tentang kenaikan gaji. Boss saya kata ada kenaikan tetapi terlalu sedikit. Seluruh negara mendapat kenaikan yang sama. Pada saya, ala sedikit pun tak pe... asalkan ada, daripada tak der kannnn.... kalau tak der pun tak berkecil hati. Entahlah mengapa saya ni jenis yang mudah berpuas hati dengan apa yang ada.... Di hati terlintas RM50 pun tak pe, duit juga. Boleh simpan untuk anak-anak.

Bila tarikh gaji masuk, masing-masing sibuk tengok akaun bank sebab nak tau berapa sikit yang masing-masing dapat. Adalah beberapa orang yang tak berpuas hati. Siap buat perbincangan besar dengan bos lagi. Kalau ikutkan, saya dan beberapa orang lagi yang sepatutnya bersuara sebab memang kami banyak buat kerja yang bukan kerja kami sebenarnya. Alhamdulillah.... dapat lebih sikit daripada RM50 yang saya jangkakan tu...


credit  to blogs.jobdig.com
Tiba-tiba hari ni bos panggil masuk bilik. Ingatkan sebab nak tanya pasal performance new staff. Rupa-rupanya nak bagitau bahawasanya setelah di fight2, bos besar kat US bersetuju meningkatkan peratusan kenaikan gaji beberapa orang tertentu. Salah sorangnya adalah saya la gitu...

Alhamdulillah... daripada lebih daripada RM50 dapatlah lebih RM100 kannn... Bolehlah bahagi sama rata untuk Anish dan Eiyah. Balance ibu punya ya... Mungkin hikmah bekerja dengan ikhlas. Selama 10 tahun saya bekerja tak pernah rasa dihargai sebegini... Terima Kasih Puan Bos!
Suka ke? Like la

1 ulasan:

  1. rezeki kak lin dan ank2..alhamdulilah,liza pun tumpang happy..

    BalasPadam

Sila tinggalkan komen anda